Стравы беларускай кухні - Ясли-сад №5 г.Слуцка
Размер шрифта
A- A+
Межбуквенное растояние
Цвет сайта
A A A A
Изоображения
Дополнительно

Стравы беларускай кухні

 ГАЛОЎНАЯ СТАРОНКА

Духмяная верашчака, запечанае сакавітае мяса, хатнія каўбасы, залацістыя дранікі, капусныя, грэчкавыя і гарбузовыя бліны, лазанкі з рознымі праслойкамі, клёцкі, саленні, супы з белымі грыбамі, наліўкі на травах і ягадах... Беларуская кухня багатая стравамі, якія могуць здзівіць гурманаў.

Стравы беларускай кухні ў большай меры адлюстроўваюць славянскую кухню, але яны таксама сфармаваліся пад уплывам літоўскай кухні, а таксама польскай, яўрэйскай і татарскай кухняў. Рэцэпты беларускай кухні маюць шмат бульбай, мясам, грыбамі. Бігус, цэпеліны, калдуны, дранікі і клёцкі - усё гэта беларуская кухня. Рэцэпты мясных страў выкарыстоўваюць у асноўным свініну, але птушка і рыба таксама ў пашане. Не варта забываць шматлікія пірагі, а таксама настойкі, кісялі і бярозавы квас, без іх таксама неймаверная беларуская кухня.

Фотоматериалы